Maak kennis met de mensen in het Consortium

Huisarts Marike de Meij. 

Marike de Meij is sinds 2008 huisarts, waarvan de laatste 5 jaar in de praktijk van het OLVG, huisartsenpraktijk Buitenhof. Per 1 mei 2016 heeft ze de praktijk verlaten om zich een periode volledig bezig te houden met oncologische en palliatieve zorg. Lees meer.

Dignitas directeur Ingrid Heidema.

Sinds 1 juli 2016 is Ingrid Heidema de nieuwe directeur van hospice Dignitas in Hoorn. Juist omdat zij geen achtergrond heeft in levenseinde zorg, maar in de geboortezorg vinden wij het interessant om haar te interviewen. Van iemand die zich nog helemaal in het  palliatieve zorgveld in Nederland moet verdiepen kunnen we leren. Wat valt je op als je naar de organisatie van de palliatieve zorg in Nederland kijkt? Lees meer.

Op bezoek bij HVO Querido.

We gaan op bezoek bij Stella Exalto, psychiatrisch verpleegkundige, en Shammy Kisoentewari, verslavingsarts, in de ziekenboeg locatie van HVO Querido aan de Akerwateringstraat in Osdorp. Hier worden mensen tijdelijk opgevangen, maar tijdelijk is soms relatief. Er ‘woont’ een jonge man al 10 jaar omdat hij nergens anders heen kan. Maar in principe is deze locatie bedoeld voor dak- en thuislozen die een somatisch probleem hebben dat gestabiliseerd kan worden. Het idee is dat mensen na 6 weken tot 2 maanden doorstromen naar bijvoorbeeld een woonruimte waar begeleiding is of naar een verpleeghuis. Lees meer.

Huisarts Marianne Ponstein.

"Doordat ik een groepsbijeenkomst heb georganiseerd voor de 75-plussers in mijn huisartsenpraktijk wordt er in de spreekkamer vaker over wensen rond het levenseinde gepraat". Dat zegt Marianne Ponstein, huisarts in Almere. Lees meer.