Scholingen en producten

Hieronder vindt u informatie over de diverse scholingen en producten (zoals hulpmiddelen, handreikingen, instrumenten) die binnen het Consortium beschikbaar zijn.

 

Bij- en nascholing

Basisscholing palliatieve zorg

Binnen de Netwerken Palliatieve Zorg worden regelmatig trainingen aangeboden op het gebied van palliatieve zorg. Bijvoorbeeld de blended-learning basisscholing palliatieve zorg voor verpleegkundigen en verzorgenden. Sommige netwerken brengen een digitale nieuwsbrief uit, waarmee u makkelijk op de hoogte blijft van het scholingsaanbod in uw werkomgeving.

 

E-learning palliatieve zorg bij migranten

Klik hier voor de e-learning die ontwikkeld is in het project over een waardige laatste levensfase voor mensen met een migratie achtergrond.

 

Zingeving

Vanuit een vraag van de netwerken palliatieve zorg naar scholing over de spirituele dimensie in de palliatieve zorg is de werkgroep Scholing Zingeving van het Expertisecentrum Palliatieve zorg van Amsterdam UMC ontstaan. De eerste pilotscholing is gedaan in 2006, sindsdien zijn er vele gevolgd in de diverse netwerken palliatieve zorg in Noord-Holland en soms daarbuiten. Hier staat het scholingsaanbod beschreven.

 

Verder

Op de websites van VUmc-academie en Palliaweb vindt u ook informatie over scholingen en cursussen.

 

Ook op het gebied van onderwijs is er van alles gaande binnen het Consortium. Lees hier meer.

 

Producten

Hieronder staat een overzicht van producten, zoals bijvoorbeeld handreikingen of instrumenten, die in ons Consortium ontwikkeld zijn. Wilt u ook meer weten over producten die in andere Consortia ontwikkeld zijn? Kijk dan op Palliaweb

Proactieve zorgplanning / Advance Care Planning

Hier vindt u producten (handreikingen, instrumenten, enzovoort) op het gebied van proactieve zorgplanning (ook wel vroegtijdige zorgplanning of Advance Care Planning (ACP) genoemd) die in ons Consortium zijn ontwikkeld:

(De Toolkit ‘Proactieve palliatieve zorg in de ggz’ vindt u terug onder het kopje 'speciale doelgroepen').

Specifieke doelgroepen

Hier vindt u producten (handreikingen, instrumenten, enzovoort) die in ons Consortium zijn ontwikkeld die u helpen om palliatieve zorg te verlenen aan 'specifieke doelgroepen':

Rouwzorg

Hier vindt u producten (handreikingen, instrumenten, enzovoort) voor rouwzorg die ontwikkeld zijn in ons Consortium:

- Werkboek Rouwzorg