Reglement Jaarprijs Onderzoek 2019

Reglement Jaarprijs Impact 2019

Aanmeldformulier Jaarprijs Impact 2019

Programma Amsterdam Symposium 2019

 

 

De Jaarprijs Impact 2018 werd toegekend aan het Triviant Palliatieve Zorg spel van het Leids Universitair Medisch Centrum i.s.m. Bernardina Wanrooij.

De Jaarprijs Onderzoek voor het beste wetenschappelijke artikel ging naar Anouk Overbeek van het ErasmusMC in Rotterdam voor het artikel ‘Advance Care Planning in Frail Older Adults: A Cluster Randomized Controlled Trial’ gepubliceerd in Journal of the American Geriatrics Society.

 

Lees hier over de prijswinnaars van 2017.

Het expertisecentrum palliatieve zorg

Het expertisecentrum palliatieve zorg (EPZ) is een samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen Amsterdam UMC (locaties VUmc en AMC). Ons consultteam palliatieve zorg geeft de artsen advies bij bijvoorbeeld pijnbestrijding, psychische steun of spirituele zorg.

Het EPZ werkt samen met Hospice Kuria. In de palliatieve zorg, maar ook in onderzoek hierin. Bijvoorbeeld naar pijnverlichting of een zo persoonlijk mogelijke aanpak in de laatste fase. Verder geeft EPZ het binnen de opleiding van nieuwe artsen les over de beste palliatieve zorg.

Amsterdam Symposium

Het EPZ organiseert jaarlijks het Amsterdam Symposium on Palliative Care. Het 9th Amsterdam Symposium on Palliative care wordt op donderdag 10 oktober 2019 gehouden in Amsterdam UMC - locatie AMC. Dit jaar is het thema Palliatieve zorg voor ouderen. Keynote speaker is professor Sheila Payne van het International Observatory on End of Life Care, Lancaster University (GB). Sheila Payne is voorzitter geweest van de European Association for Palliative Care (EAPC). Hier vindt u meer informatie over het programma van 10 oktober.


Jaarprijzen
Vast onderdeel van het symposium is de uitreiking van de Jaarprijzen Palliatieve zorg. De ‘Jaarprijs Onderzoek’ voor het beste wetenschappelijk artikel en de ‘Jaarprijs Impact’ voor het product/instrument dat naar de mening van de jury de grootste potentie heeft om de kwaliteit van palliatieve zorg te verbeteren. Ook dit jaar kunt u uw wetenschappelijke artikel en/of product indienen. Dit zijn de regels voor de Jaarprijs Onderzoek en de Jaarprijs Impact, en dit is het benodigde formulier voor de Jaarprijs Impact. Indienen moet vóór 31 augustus 2019!