Winnaar van de Jaarprijs Impact 2018 en te bestellen bij het Expertisecentrum:

Triviant Palliatieve Zorg


Het expertisecentrum palliatieve zorg

Het expertisecentrum palliatieve zorg (EPZ) is een samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen Amsterdam UMC (locaties VUmc en AMC). Ons consultteam palliatieve zorg geeft de artsen advies bij bijvoorbeeld pijnbestrijding, psychische steun of spirituele zorg. Het EPZ werkt samen met Hospice Kuria. In de palliatieve zorg, maar ook in onderzoek hierin. Bijvoorbeeld naar pijnverlichting of een zo persoonlijk mogelijke aanpak in de laatste fase. Verder geeft EPZ het binnen de opleiding van nieuwe artsen les over de beste palliatieve zorg.

Amsterdam Symposium

Het EPZ organiseert jaarlijks het Amsterdam Symposium on Palliative Care. Het 9th Amsterdam Symposium on Palliative care is gehouden op donderdag 10 oktober 2019. Het thema was Palliatieve zorg voor ouderen. 


Jaarprijzen
Vast onderdeel van het symposium is de uitreiking van de Jaarprijzen Palliatieve zorg. De ‘Jaarprijs Onderzoek’ voor het beste wetenschappelijk artikel en de ‘Jaarprijs Impact’ voor het product/instrument dat naar de mening van de jury de grootste potentie heeft om de kwaliteit van palliatieve zorg te verbeteren. In 2020 gaat het Amsterdam Symposium, in verband met COVID-19, niet door, en wordt nog gezocht naar een passende manier om de Jaarprijzen uit te reiken. De uitreiking gaat in ieder geval plaatsvinden in november / december 2020. 


U kunt nu producten/instrumenten indienen voor de Jaarprijs Palliatieve Zorg Impact. In het reglement vindt u meer informatie, onder andere over de criteria. Indienen kan tot en met 15 september 2020 door middel van het aanmeldingsformulier.


Ook kunt u nu uw wetenschappelijke artikel indienen voor de Jaarprijs Palliatieve Zorg Onderzoek. In het reglement vindt u meer informatie, onder andere over de criteria en hoe u uw wetenschappelijke artikel kunt indienen. Indienen kan tot en met 15 september 2020. 


Winnaars Jaarprijzen voorgaande jaren

De Jaarprijs Palliatieve Zorg Onderzoek 2019 is toegekend aan het artikel:
Cluster-randomised trial of a nurse-led advance care planning session in patients with COPD and their loved ones. Carmen Houben et al. Thorax. 2019 Apr;74(4):328-336. doi: 10.1136/thoraxjnl-2018-211943.

 

De jaarprijs palliatieve Zorg Impact 2019 is toegekend aan de Digitale leerwerkplaats ‘Zingeving in de palliatieve zorg’ van het consortium palliatieve Zorg Ligare/ UMC Groningen.

 

De Jaarprijs Impact 2018 werd toegekend aan het Triviant Palliatieve Zorg spel van het Leids Universitair Medisch Centrum i.s.m. Bernardina Wanrooij. Het Triviant Palliatieve Zorg is nu te bestellen via het EPZ van het VUmc. Kijk op www.vumc.nl/epz voor meer informatie. 

 

De Jaarprijs Onderzoek 2018 voor het beste wetenschappelijke artikel ging naar Anouk Overbeek van het ErasmusMC in Rotterdam voor het artikel ‘Advance Care Planning in Frail Older Adults: A Cluster Randomized Controlled Trial’ gepubliceerd in Journal of the American Geriatrics Society.

 

Lees hier over de prijswinnaars van 2017.